Vores historie

Midt på Bornholm ligger Wild Distillery, hvis mission er at sætte nye standarder for nordisk spiritus produktion. Omringet af den bornholmske, rå natur, fortsætter vi hver eneste dag jagten på den perfekte og mest fuldkomne gin.

En spirende idé

Wild Distillery har været en spirende idé hos Master Distiller, Henrik Nerst, siden 2010, hvor han første gang besøgte Müller Brennereianlagen - producent af kobberkedler - i Oberkirch i Tyskland.

Som daværende indehaver og sommelier på en gourmetrestaurant på Bornholm, har interessen for spiritusproduktion altid været stor. I 2013, samme år som Henrik blev nomineret til Årets Sommelier i Danmark, besøgte han igen Tyskland med henblik på at lære mere om destillationsprocesserne. Det var dog først i 2016, efter nogle lange gåture om vinteren, hvor han bemærkede den vilde vegetation af bornholmske enebær, at de første kobberkedler blev bestilt hjem for at kunne producere vores egen gin.

Starten

Den 19. december 2018 kom destilleringsapparatet fra Müller Brennereianlagen i Tyskland og de første opskrifter vi havde udviklet blev testet af. Efter umådeligt mange timer med et utal af diverse tests og smagninger, blev Wild Distillerys første batch af gin lanceret d. 28. august 2019 på Fever Tree Festival.

Wild Distillery i dag

Wild Distillery producerer i dag to serier af gin; ENE og WILD

ENE serien er vores økologiske serie på otte forskellige gin med hver deres særpræg og karakter.
WILD er produceret på vilde bornholmske enebær og slåenbær, som vi har fået lov af Naturstyrelsen til at plukke. Denne gin er produceret i yderst begrænset omfang.

Derudover, producerer vi nu også eksklusiv vodka lavet på glutenfri, økologisk hvede. Er begyndelsen på et spændende og nyt kapitel i fortællingen om Wild Distillery.
 

Se vores produkter her

Wild Distillery Bornholm er blevet skabt med ambitionen om at hæve standarden for produktion af spiritus i norden.