Fri fragt på ordrer over 499 DKK til PostNord pakkeshop i DK

 Økologiske og lokale råvarer

Vi elsker at lave vilde og anderledes smagsnuancer til vores gin, prøve ting af der aldrig er set før og samtidig bevare den nordiske produktionsstil, ren, klar, kvalitet. I vores ENE serie finder du blandt andet smagsnuancer som tomat, rosmarin og hamp. Alle råvarer i vores produktion er økologiske, det gør sig gældende for råspritten såvel som de håndplukkede enebær, som indehaver Henrik, sanker om efteråret. 

Med vores placering og kærlighed til Bornholm, ligger det os naturligt at bruge lokale råvarer. Hvilket vi forsøger at gøre så meget som det overhoved er muligt. Vores Wild serie er udelukkende produceret på håndplukkede vilde enebær.  I ENE serien finder du blandt andet vores Hemp gin, der er destilleret med økologisk bornholmsk hamp fra de smukke hampmarker i Østermarie og vores Rhubarb gin der er destilleret med rabarber rester fra Bornholms Mosteri. 

Produktion

Vi producerer langt størstedelen af vores gin og vodka om vinteren, på den måde kan vi bruge den varme som destilleringsapparatet afgiver, til at varme bygningen op. Destilleringsapparatet fungerer nemlig lidt som en radiator. I Destilleringsprocessen bliver indholdet varmet op til 80-90 grader og de store kobberkedler fungerer som en varmegenerator. På den måde sparer vi på opvarmning og udledning i vores radiatorer. 

De glasflasker ginnen bliver tappet i, bliver produceret af et fransk firma, der blandt andet arbejder med at reducere deres CO2 aftryk samt optimere brugen af ressourcer. Siden 2009 har de formået at reducerer deres CO2 aftryk med 11% og de har fået anlagt et stort regnvandsanlæg der kan dække 60% af virksomhedens vandforbrug. For at hjælpe med at spare på udledningen af CO2, har vi valgt, kun at få leveret vores varer fra Frankrig én gang om året. På den måde sparer vi turen fra Frankrig til Danmark flere gange årligt.

Pakning

Hos Wild Distillery laver vi det meste i hånden. Når der skal tappes på flasker, sættes labels på, pudses flaskes og pakkes ind, ja så foregår det alt sammen i hånden. Når vi sender en flaske gin eller vodka afsted, så vil vi selvfølgelig gerne have at den kommer sikkert frem til dig, derfor fyldes papkasserne med pakkechips. De fleste pakkechips er lavet af plastik, men dem vi bruger, er bionedbrydelige. Pakkechipsene er helt uden plastik og kemikalier, de er lavet af majs, og så lige her i Danmark. Pakkechipsene kan genbruges eller kommes i kompostbunken. 

De papkasser vi bruger til gaveæsker eller til forsendelser er begge FSC certificeret. En FSC-certificering sikrer blandt andet, at der ikke bliver fældet mere træ end skoven kan nå at reproducere. Derudover skriver FSC Danmark således om certificeringen på deres hjemmeside: 

”Sammen kan vi bremse klimaforandringerne og sikre skove fulde af liv for fremtidige generationer. Gennem skovcertificering er FSC med til at sikre gode forhold for biodiversitet, vandmiljø, oprindelige folk og skovarbejdere over hele verden samt at udbrede demokrati og uddannelse lokalt. Samtidig sikrer FSC, at skovarealet er det samme generation efter generation og forhindrer afskovning. Det betyder, at FSC bidrager til 14 ud af FN’s 17 verdensmål og den grønne omstilling.”

I nærmeste fremtid

Vi har haft stor vækst i virksomheden og vi har derfor haft behov for at udvide vores produktion og indkøbe et større destilleringsapparat. Vi ville gerne finde en løsning hvorpå vi kunne udvide produktionen samtidig med at vi også passede på vores miljø. Vi er med hjælp fra EU, kommet frem til en løsning hvor dette kan lade sig gøre. Det nye destilleringsapparat vil være overdimensioneret, på den måde behøver vi ikke at udskifte apparatet igen, selvom virksomheden fortsætter med at vokse. Det betyder også, at vi samlet set halverer vores CO2 udledning. Derudover har vi også taget et valg om at få omlagt vore nye destilleringsapparat fra at være drevet af gas, til at være drevet af el. Over 60% af den bornholmske el kommer fra grønne energikilder, som biogas og vindmøller og vi kan dermed reducere udledningen endnu mere. Selvom omlægningen til el har været dyr for vores stadig nye og lille virksomhed, så føler vi at det er det rigtige valg for os og for miljøet.

Luk

VIND EN FLASKE FRA VORES FØRSTE BATCH

Wild Botanicals Sloe & Oaked Edition.

Denne gin er helt speciel, da den er helt fra begyndelsen. Det er en Wild Distillery "First Edition"

Når du køber en flaske, gin, vodka eller akvavit i September måned, deltager du automatisk i lodtrækningen om en af vores Wild Botanicals Sloe Gin.

Wild Botanicals Sloe & Oaked edition er lavet på vilde bornholmske enebær og produceret i meget begrænset mængde.

se vores udvalg her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg