Vores proces

Wild Distillery’s produkter bliver håndlavet med respekt for flere hundrede års traditioner forbundet med destillering men med et selvsikkert, nordisk touch, der definerer et nyt kapitel i nordisk spiritus produktion.

Bornholmske enebær til økologisk gin

Ingredienser

Alle vores ingredienser er omhyggeligt udvalgt. Vi bruger kun den bedste, økologiske råsprit og de bedste økologiske enebær til at producere vores gin og vodka på. Så vidt det er muligt, bruger vi også Bornholmske ingredienser såsom havtorn fra Svaneke og hamp fra Bornholms Hamp i Østermarie til vores ENE gin. Vi har derudover fået en unik tilladelse fra naturstyrelsen til at plukke vilde, bornholmske enebær og slåenbær som vi producerer vores WILD gin på. Alle ingredienser i vores gin er udvalgt med henblik på at skabe en ren og fin smagsoplevelse. 

Destillering

Alle vores produkter bliver destilleret på håndbankede kobberkedler fra Müller Brennereianlagen i Oberkirch i Sydtyskland.
Hver morgen kl. 06:30 starter første destilleringsprocess. Vores nøje udvalgte ingredienser og økologiske råsprit blandes i potten, inden der varmes op under denne. Alkohol fordamper ved 78,3 grader og vand ved 100 grader. Det er det der gør, at vi kan holde styr på, at vi kun får de gode, alkoholiske dampe med igennem anlægget. Igennem anlægget, passerer dampene en aromat forstærker. Denne bruges til de friske ingredienser i produktionen. Producerer vi eksempelvis Mint gin, er der tørret mint i potten og frisk mint i aromat forstærkeren. Efter dampene har passeret aromatforstærkeren, nedkøles dampene så vi kan få et destillat ud af anlægget.

Destillering af økologisk gin
Hvordan laves gin

Det færdige produkt

Destillatet der kommer ud af anlægget, kan opdeles i hovedet, hjertet og halen.
Hovedet er det første der kommer ud, og består primært af affaldsstoffer som methanol og ethylacetat. Dette smager ikke særligt godt, så dette sorterer vi fra. Hjertet er næste del af destillatet der kommer ud. Det er den gode del af destillatet hvor vores ingredienser for alvor kommer til deres ret. Her får vi ca. 65 liter ud med en alkoholprocent på 89% når vi destillerer. Det sidste der kommer ud er halen og dette er typisk bittert i smag. Nogle vælger at genbruge halen i næste destilleringsprocess, men vi ønsker at skabe en gin med en ren og fin smag, så vi sorterer også halen fra.
Til sidst, fortyndes destillatet ned til en alkoholprocent på 40%. Til dette bruger vi den gode, Bornholmske vand fra Pedersker Vandværk. 

Se vores produkter her